Norges sjakkforbunds serie, Seriesjakken, arrangeres for norske klubber. Seriene deles inn regionalt etter Midtnorge-, Vestlands- og Østlandsserien, i tillegg til at det spilles nordnorsk mesterskap for tre av de nordligste fylkene. Vinnerne går videre til kvalifisering for å kjempe om en plass i eliteserien.

Landsturneringen, eller NM, arrangeres hvert år og har 500-600 spillere som kjemper om plass på pallen. Her kåres norgesmestrene i klassene senior, miniputt, lilleputt, kadett, junior og elite. I 2015 vant Aryan Tari eliteklassen.

Norske Vandrerhjem Grand Prix er sjakkturneringer som blir arrangert av diverse sjakklubber under Sjakkforbundet. Deltakerne samler poeng basert på plasseringer for å vinne sammenlagtpremier. De konkurrerer i følgende klasser: Klasse 1-5 og Mester/Elite (basert på rangeringspoeng).

Norway Chess arrangeres i Stavanger hvert år. Her kommer spillere fra hele verden for å konkurrere om penger og poeng. Og selvsagt heder og ære. Det spilles både en hovedturnering og lynsjakk. I 2015 måtte Magnus Carlsen se seg slått både i hovedturneringen og i lynsjakken, og ikke bare litt: Han kom på henholdsvis 8. og 7. plass. Veselin Topalov vant hovedturneringen. I 2013 og 2014 gjorde Sergey Karjakin nærmest rent bord. For de yngre spillerne arrangeres det Barnas Grand Prix, kretsmesterskap og NM for barne- og juniorlag.