chess poker

Flaksbaserte spill er populære, for der kan hvem som helst vinne. Men mange syns at det er litt kjedelig å bare basere seg på flaks. De vil kanskje spille et strategispill, der de selv er med på å påvirke vinnersjansene sine.

Lær strategien godt

Skal du spille et strategispill, er det selvsagt viktig at du lærer strategien godt. Husk at de andre som spiller sammen med deg også kan ha studert strategien. Dersom du ikke har lest de samme tingene, kan motspillerne slå deg. Sjakk er et av verdens mest kjente og populære strategispill, og de store verdensstjernene, som Magnus Carlsen, bruker veldig mye tid på å studere både egne partier og sjakkpartier andre har spilt. En hobbyspiller gjør selvsagt ikke det, men hobbyspillere bør også lese litt sjakkstrategi dersom de vil ha gode vinnersjanser i spillet.

Strategispill på nettet

Sjakk kan spilles på nettet, både mot en datamaskin og mot andre spillere. Et annet strategispill som har slått an, er poker. Du må selvsagt ha litt flaks i poker, og få de rette kortene, men spillet handler også veldig mye om hvordan du bruker de kortene du får. Pokerstrategi inkluderer å vite når du bør trekke deg, og hvordan du bør spille hver enkelt hånd. Dette er et stort og omfattende felt, men hvis du vil bli god i poker, lønner det seg å lese pokerstrategi og spille på nett. Hvis du er strategisk flinkere enn motspillerne dine, har du økt vinnersjansene dine betraktelig.

Strategi i brettspill

Mange brettspill handler også om strategi. Det kan handle om hvordan du plasserer brikkene for å få fire på rad, eller hvilken brikke det er mest fornuftig å flytte i Ludo. Andre strategibaserte spill er Othello (Reversi) og Dam, bare for å nevne noen. Med en god strategi, kan du slå venner og familiemedlemmer.