Nå som sjakkfeberen i Norge har nådd utrolige størrelser, er det på høy tid å fortelle deg hvor du kan spille sjakk på nettet. Det er kanskje koseligere å spille mot ekte mennesker, men det er langt ifra enkelt å finne noen som både har tid og kunnskap nok til å ta en runde sjakk med deg – spesielt om du vil spille sent på kvelden eller mens du er på kontoret. Heldigvis finnes det en rekke nettsider som tilbyr sjakkspill.

Blant norske sider er Lichess.org den mest populære – tre-fire tusen spillere er pålogget dagen lang, altså er det enkelt å finne en motstander. Vil du ha noe bedre grafikk og en rekke ulike motstandere å prøve deg på, er det flere internasjonale sjakksider på nettet der ute du kan besøke. Chess.com er blant de mest besøkte, mest populære sjakksidene på nettet, der du kan både få tips om sjakkstrategier og starte en runde sjakk utrolig raskt. Chess.com har forresten også en velutviklet, vakker app som du kan laste ned til mobilen eller nettbrettet. ChessFriends.com er et annet vakkert nettsted – her kan du spillesjakk både mot ekte mennesker, akkurat som deg, og mot datamaskinen med ulike vanskelighetsgrader.

Snakker vi apper, må man forresten nevne den desidert kuleste sjakkappen på nettet – i hvert fall for nordmenn. Sjekk ut hjemmesiden til Magnus Carlsen, så vil du få all informasjon du behøver. Play Magnus er et fantastisk spill enhver sjakkfrelste nordmann bør prøve ut. Her får du prøve deg mot en datamaskin som er spesielt utviklet for å spille i samme stil som Magnus Carlsen – velg hvor ung Magnus skal være, og se om du kan slå ham. De fleste bør dog spille først mot en 5 år gammel Magnus Carlsen, han var et sjakkgeni allerede da.