Sjakkbrett er vakre i seg selv, men det er noen som har tatt brett- og brikkedesign til nye høyder. Strato Chess er bygget i tre nivåer, noe som utfordrer romfølelsen i tillegg til hjernekapasiteten. Eller hva med brikker laget av skruer? For multitaskerne der ute kan man få tak i et 3D-printet sett med små krukker man kan plante bittesmå blomster eller urter i. Kom det en uventet gjest til tomannsspillet? Ingen fare, du kan få sjakkbrett til tre spillere!

For folk med mer spesielle preferanser der ute kan man finne sjakkbrett inspirert av både Dr. Who, Lord of the Rings, Harry Potter, Street Fighter og mange flere. Lord of the Rings-brettet er spesielt imponerende. Det finnes flere av dem, men samler-utgaven er noe helt for seg selv. Nesten uansett hvilken interesse du har, finnes det et sjakksett som passer akkurat deg og din smak.

Vacker pjäs

Du kan også få kjøpt sjakkbrikke-isbitformer. Da er det om å gjøre å vinne før brikkene dine smelter (eventuelt spille i minusgrader).

Finner du ingenting som faller i smak, eller om du vil ha noe helt unikt, kan du alltids lage ditt eget sett. Lyst på dinosaur- eller konglebrikkerbrikker? Filigrans- eller drivvedbrett? Det er bare fantasien (og håndverkertalentet) som setter grenser.