Foruten verdensmesterne er det mange berømtheter som spiller, eller spilte, sjakk. Etter at Magnus Carlsen gjorde sjakk kult igjen var det mange norske kjendiser som kastet seg med iver og glød over spillet, deriblant Nytt På Nytt-programleder Jon Almaas, komiker Per Inge Torkelsen og designer Charlotte Thorstvedt. Vår egen kronprins spilte sjakk som barn, så han var faktisk forut for Carlsen-bølgen. Han var forøvrig sjakk-OLs høye beskytter.

Musikere fra alle sjangre, deriblant Madonna, John Lennon, Ludwig van Beethoven, David Bowie, Bob Dylan, Enrico Caruso, Ray Charles, Cher og Giuseppe Verdi tok seg tid til det heller tidkrevende spillet. Ikke rart, egentlig, for musikerhjerner har visst også spesielle anlegg for sjakk.

Spel

Frank Sinatra fikk til og med laget seg sine egne sjakkbrikker, ikke overraskende for en som insisterte på å gjøre ting “My Way”.

Det er kanskje ikke noe sjokk at Albert Einstein og Bill Gates var/er ivrige og habile sjakkspillere, men også kjendiser mer kjent for sine bedrifter i film og musikk er og var i tillegg sjakkfans. Av kjendiser fra Hollywoods åser kan nevnes både Julia Roberts, Ben Affleck og Nicholas Cage. Noe mer overraskende er kanskje at Sylvester Stallone faktisk også spiller sjakk. Tenk på det neste gang du ser ham som forslått og omtåket boksemester.